Campania 2%

Completati acum formularul 230 cu datele asociatiei noastre. Cu doar 2 % din impozitul retinut de catre stat poti ajuta un copil autist sa zimbeasca!

detalii...


Specialistii va raspund!

Aveti intrebari? Trimiteti-le folosind datele noastre de contact si specialistii nostri va vor raspunde!

detalii...
GIVE ME 5 – PEDAGOGIE MODERNA IN AUTISM


       Pe 23 si 24 octombrie a avut loc lansarea cartii „Give me 5 (da-mi o mina de ajutor) – pedagogie moderna pentru lucrul cu persoane autiste” scrisa de Colette de Bruin. Aceasta carte a fost tradusa din limba olandeza in limba romana de catre Inge José Smelik, presedintele Fundatiei „Ancora Salvarii” din Iasi.
       Colette de Bruin lucreaza ca trainer si educator-insotitor in familii care au copii cu autism, cu sau fara deficienta mintala. Ea insasi este mama a cinci copii diagnosticati cu Tulburare din Spectrul Autist si a fost crescuta de un tata, caruia i s-a descoperit sindromul Asperger.
       Autoarea prezinta in cartea sa pe larg metoda practica pe care a dezvoltat-o ea insasi si pe care o aplica in primul rand propriilor copii. Toate aceste tehnici pot fi usor adaptate de catre fiecare cititor cazului concret, care il intereseaza in mod direct.
       Ea doreste sa atraga atentia, prin intermediul materialului prezentat in carte, asupra modului in care ar trebui sustinuta interactiunea. Copiii cu autism gandesc in imagini. Doar cu foarte mult efort pot ajunge sa-si concretizeze gandurile in cuvinte. Informatia pentru ei este vazuta ca un puzzle, de aceea timpul pe care ei il petrec lipind bucatile acestui puzzle la un loc este foarte mare. Cu toate acestea, ca urmare a utilizarii terapiilor prezentate in carte, se poate ajunge la un timp de raspuns mult mai rapid. De altfel, in cadrul lansarii de carte a fost prezentat cazul unui copil cu autism care, dupa numai doua saptamani de terapie conform manualului, era capabil sa faca primii pasi de socializare si interactiune cu cei din jur.

            
       La acest eveniment de lansare a cartii, cu prezentarea metodei, au putut participa persoane interesate din diferite locuri (Iasi, Tg. Frumos, Suceava, Gura Humorului, Bacau etc.) si de la diverse institutii (centrele de zi sau rezidentiale particulare sau de stat, invatamant special etc.) dar si parintii copiilor cu autism. Reactiile au fost insotite de entuziam si este o satisfactie sa auzim persoane spunand ca aceasta carte ii ajuta mult in abordarea corecta a persoanelor cu autism. De aceea dorim ca aceste informatii utile sa ajunga la cat mai multe persoane si oferim datele necesare pentru obtinerea cartii.
       Cartea poate fi gasita la adresa:
       Centrul „Ancora”, Str. Pantelimon nr. 10, bl F5, sc.A, parter, ap.3 Iaai. (Luni-Vineri intre orele 8.30 - 15.00)
       Sau comandata la: ancorasalvarii@yahoo.com sau la Mobil: 0770 – 555 443
       Pretul cartii este de 25 RON.
       Costuri eventuale expeditiei prin posta sub forma de ramburs=10 Ron, Total 35 RONindex / despre noi / despre autism / terapii / evenimente / puteti ajuta / contact

© Copyright 2005 ANCAAR.   created by Desys - IT Company