Campania 2%

Completati acum formularul 230 cu datele asociatiei noastre. Cu doar 2 % din impozitul retinut de catre stat poti ajuta un copil autist sa zimbeasca!

detalii...
     Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) - filiala Iasi in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Fundatia Ancora Salvarii lanseaza proiectul Servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi

     In perioada ianuarie 2016 - decembrie 2016 A.N.C.A.A.R.- filiala Iasi in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany - biroul zonal Iasi si Fundatia Ancora Salvarii implementeaza proiectul Servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi, adresat copiilor si tinerilor diagnosticati cu autism din judetul Iasi, precum si specialistilor din sectorul ONG care lucreaza in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati.

     Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finantarea solicitantului si partenerilor este in valoare de 8.836 CHF.

     Obiectivul general al proiectului este Dezvoltarea de servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati psiho-neuro-motorii din judetul Iasi, din mediul urban si din mediul rural.

     Beneficiarii directi ai activitatilor proiectului sunt: 50 de copii si tineri diagnosticati cu autism si afectiuni asociate, din judetul Iasi, din mediul urban si rural, 30 de apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi, 30 de specialisti din ONG-uri active in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati, 15 ONG-uri din Romania care furnizeaza servicii pentru persoane diagnosticate cu autism si 50 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale, din judetul Iasi.

     Cele mai importante activitati din cadrul proiectului sunt: servicii de terapie specializata pentru copii si tineri diagnosticati cu autism si deficiente asociate, cartografierea prevederilor legislative privitoare la protectia principalelor drepturi ale persoanelor cu dizabilitati, organizarea unei campanii publice de informare si constientizare privind problematica autismului, un schimb de experienta a echipei de proiect .

     Ca si principale rezultate ale proiectului, mentionam:
       -Facilitarea participarii la viata sociala activa a 50 de copii si tineri diagnosticati cu autism din judetul Iasi, prin crearea si implementarea unor servicii sociale alternative complementare;
       -Cresterea capacitatii de reprezentare si accesare de servicii comunitare specifice a apartinatorilor persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi prin dezvoltarea unui program de consultanta socio-juridica asupra prevederilor legislative de protectie a drepturilor persoanelor cu dizabilitati;
       -Promovarea si cresterea credibilitatii serviciilor furnizate de 15 ONG-uri din Romania, beneficiarilor afectati de autism, prin organizarea unei campanii publice ocazionate de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, cu participarea a cel putin 200 de persoane;
       -Cresterea capacitatii organizationale prin implementarea de activitati de imbunatatire a calitatii si sustenabilitatii serviciilor prin participarea a 5 membri ai echipei de proiect la un schimb de experienta si cresterea transparentei organizationale.

     Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Carmen Gherca, Coordonator PR si comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro

     Despre A.N.C.A.A.R. Iasi
     A.N.C.AA.R. Iasi este o organizatie nonguvernamentala si non-profit infiintata in 2003, ce are ca misiune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora. Proiectele asociatiei urmaresc abordarea multidisciplinara in identificarea, cunoasterea si satisfacerea necesitatilor si drepturilor persoanelor cu autism. A.N.C.A.A.R. Iasi este membra a Federatiei pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist.

     Despre Fundatia Serviciilor Sociale Bethany
     Fundatia Serviciilor Sociale Bethany este o organizatie non-guvernamentala si non-profit care urmareste imbunatatirea vietii persoanelor dezavantajate, in special a copiilor si a familiilor, oferind servicii sociale si promovand practici profesioniste in asistenta sociala. Cu 21 ani de activitate in Romania, programele fundatiei vizeaza in special prevenirea separarii copilului de familia biologica, promovarea unor practici profesioniste in lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), si nu in ultimul rand promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare in viata comunitatii.

     Despre Fundatia Ancora Salvarii
     Fundatia Ancora Salvarii este o organizatie crestina, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in dificultate, in mod special a persoanelor cu dizabilitati sau boli cronice, indiferent de rasa, religie, nationalitate etc.
     Viziunea fundatiei este sa dezvolte proiecte prin care sustine unele din nevoile existente, neacoperite in comunitate.

     Activitatile proiectului se regasesc in documentul Plan de activitati

     Pe data de 1 aprilie 2016 a avut loc "Marsul diversitatii", organizat in semn de solidaritate fata de persoanele diagnosticate cu autism, pe traseul Piata Unirii - Sala Polivalenta. Actiunea s-a desfasurat cu implicarea persoanelor din comunitate, copii din invatamântul de masa, tineri liceeni sau studenti de la facultati de profil si alti actori interesati, in scopul de a asigura o cât mai mare vizibilitate problematicii mentionate. Participantii la mars au purtat tricouri inscriptionate, pancarte cu mesaje specifice si au impartit trecatorilor pliante, stegulete, baloane si alte materiale informative. Scopul acestei activitati a fost informarea si sensibilizarea opiniei publice fata de persoanele afectate de TSA.


     In perioada 21 - 22 aprilie 2016, la Hotel Ramada, a fost organizata "Expozitia Nationala de obiecte si lucrari realizate de persoane diagnosticate cu autism" si "Sesiunea de prezentari de Modele de Bune Practici in interventia asupra persoanei diagnosticate cu autism"
     Aceste activitati au avut scopul de a promova serviciile oferite de cele peste 15 organizatii participante, din intreaga tara, si de a prezenta modelele de interventie pe care acestea le utilizeaza in practica de zi cu zi. Au participat: Asociatia Autism Baia Mare, Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din judetul Botosani, Fundatia Univers Plus Piatra Neamt, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, ANCAAR filiala Arges, Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati, Asociatia Puzzle România, Fundatia Romanian Angel Appeal, Star of Hope România, Asociatia pentru Noi Bârlad, Asociatia Mereu Impreuna 2008 Dorohoi, Salut Prieteni Pascani. La standuri au fost oferite informatii suplimentare despre aceste organizatii, privind serviciile, beneficiarii, activitatile, tehnicile utilizate in realizarea exponatelor, celor care sunt interesati.
     Cel putin 50 de reprezentanti din ONG-uri active in domeniul furnizarii de servicii adresate persoanelor cu dizabilitati din România, reprezentanti ai autoritatilor publice locale cu atributii in acest domeniu, din judetul Iasi, apartinatori ai unor persoane afectate de tulburari din spectrul autist, au participat la sesiunea de prezentari de modele de bune practici.

     Evenimentele au facut parte din Campania Publica organizata cu prilejul Zilei Internationale de Constientizare a Autismului.     In perioada 25 - 27 mai 2016, cinci dintre membrii echipei proiectului implementat de A.N.C.A.A.R. Iasi, in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Fundatia Ancora Salvarii au participat la un schimb de experienta Romania - Olanda, tara cu bogata si relevanta experienta in interventia in cazul persoanelor cu autism.
     Vizita s-a desfasurat in baza unui acord de parteneriat incheiat cu organizatia olandeza "International Association of Autism Specialists", iar programul celor 3 zile ale schimbului de experienta a cuprins un numar de 7 vizite in: centre de zi pentru copii si adulti, forme de munca pentru persoane cu dizabilitati, forme de locuire pentru persoane cu dizabilitati.

     Acest website nu reflecta neaparat pozitia oficiala a guvernului elvetian. Responsabilitatea pentru continutul acestuia este asumata in intregime de:
     Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania - Filiala Iasi
     Str. Apelor nr. 6, Bl P7, Sc C, Punct termic, Iasi,
     Tel: 0332 408826, E-mail: contact@ancaar-iasi.ro


     Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, va invitam sa vizitati www.swiss-contribution.ro si www.swiss-contribution.admin.ch/romania


index / despre noi / despre autism / terapii / activitati 2014 / puteti ajuta / contact

© Copyright 2005 ANCAAR.   created by Desys - IT Company